Butik

Allt du behöver för ett aktivt kajakliv på havet !

På vårat kajakcenter som ligger längst ut på Tjörn i Bohuslän hittar du allt för att kunna förverkliga din önskan om en egen kajak att ta med ut i Västsveriges vackraste skärgård.

BEGAGNADE KAJAKER

Havskajaker eller långfärdskajaker är gjorda för att paddlas på öppet vatten, sjöar, älvar och förstås på havet. Havskajaker är oftast mellan 3-6 meter och finns i många olika utföranden och varianter men de karaktäristiska dragen för en havskajak är att de är lätta att hålla kursen med, det finns ofta gott om packutrymme och är bekväma att sitta i för långa turer på vattnet. Vi har ett stort utbud av begagnade kajaker, störst utbud hittar du under försäsong i april & maj.


Läs mer & kontakta oss

BEGAGNADE SUPBRÄDOR

Säsongen 2020 har intresset för  SUP ökat lavinartat. Vi passar nu på att REA ut vår uthyrningsflotta av SUPbrädor. Vår uthyrningsflotta uppdateras årligen vilket medför att de flesta brädor har varit i bruk 1-2 säsonger. Passa på att fynda nu så kan du fortfarande ta tillvara sensommaren i September och vara redo när våren kommer 2021.


Läs mer & kontakta oss

FLYTVÄSTAR

En flytväst för kajak är inte att jämföra med flytvästar för motorbåt eller segling. Flytvästar för kajakpaddling har en passform som är skuren efter hur man rör sig när man paddlar. Flytvästen för kajakpaddling ska aldrig vara ett hinder för rörelsefriheten. Många flytvästar för kajak har en “lägre” passform d.v.s att flytkuddarna sitter längre ned runt midjan, detta gör att du inte har något i vägen när du ska paddla.


Läs mer & kontakta oss

KAJAKER

Få saker är så fridfullt som att paddla havskajak, att lämna vardagsstress och arbetsvecka för att stilla glida fram över vattnet. Sätta kurs mot en skyddad lägerplats, laga god mat och njuta av att ha naturen som närmsta granne. Det behöver inte alltid bli en expedition till Lofotens yttre öar utan kan lika gärna vara en fin tur i trakterna där du bor. vi har kajaker som passar alla typer av paddlare i vår butik som ligger i Bleket längst ut på sydspetsen av Tjörn.


Läs mer & kontakta oss

KAPELL

Kapell till kajaken är ingår i grundutrustningen och är både viktig för bekvämligheten och säkerheten. Många nybörjare tänker att kapellet gör att man sitter fast i kajaken. Det är mer av en mental känsla. Ett kajakkapell i rätt storlek är både enkelt att ta på och av kajaken. Det kommer hålla dig torr när du paddlar och gör att du kan paddla säkert.  Kapellet ska passa sittbrunnen utan att vara för besvärligt att få dit. Samtidigt ska det sitta så pass sträckt att du slipper få en stor pöl med vatten runt midjan.


Läs mer & kontakta oss

KLÄDER

För havspaddling passar en paddeljacka med huva och fickor bra. En bra huva är skönt när det regnar eller blåser. Det viktigaste med en jacka för havspaddling är att den skyddar dig ordentligt mot väder och vind, håller dig torr och ger en bra rörlighet så att du kan paddla avslappnat längre. Kajakbyxor och shorts är speciellt gjorda för paddling. Att klä sig efter vattentemperatur och hur länge man ska vara ute är två nyckelfaktorer när man väljer byxor eller shorts paddlingen.


Läs mer & kontakta oss

PADDLAR

När du äntligen har bestämt dig för vilken kajak du ska satsa på upptäcker du att det även finns en mängd olika alternativ vad gäller paddlar. Valet av paddel är även det ett viktigt och svårt beslut och i likhet med kajaker finns det en uppsjö av olika modeller och storlekar. Nedan kommer vi att förklara skillnader och likheter mellan olika paddlar för att förhoppningsvis underlätta vid kommande val. Vi har ett stort urval av paddlar i butiken som passar alla som paddlar.


Läs mer & kontakta oss

SÄKERHET

Flottör och pump är lite som havspaddlingens bilbälte. Något man alltid har, men som man hoppas att slippa få användning för, i fall man inte tränar självräddning och kamraträddning förstås. Kajakflottören och pumpen hör ihop. Det är ingen idé med hjälp att komma upp i kajaken om man vält, ifall man inte får ut vattnet. Så fort man skaffat flottör och pump rekommenderar vi att börja öva.   Testa välta kajaker, ta dig upp själv med hjälp av flottören och pumpa ut vattnet. En annan sak flottören är bra till är när man vill lära sig att rolla.


Läs mer & kontakta oss

SKOR & HANDSKAR neopren

Kajakskor finns i ett par olika varianter. Från supertunna neoprensockor som  till ”riktiga skor” gjorda för att ha tillsammans med torrdräkt eller torrbyxor . Havspaddlarna väljer oftast kajakskor i neopren för att det ska vara smidigt. Att ta hand om händerna när man paddlar är lika självklart som att ta hand om fötterna när man vandrar. Händerna blir ständigt utsatta för väder och vind vid paddling och därför är det klokt att klä sig efter rådande förhållanden.


Läs mer & kontakta oss

STANDUP PADDLEBOARD

Uppblåsbara brädor har blivit den mest populära konstruktionen på den europeiska marknaden tack vare möjligheten att rulla ihop dem och enkelt kunna packa ner den i en ryggsäck. Det innebär att du lätt kan ta med den i bilen, på bussen eller flyget. Brädorna är stöttåliga och väldigt robusta. När du ska välja en SUP som passar dig är det ett par saker du behöver ta hänsyn till. Viktigast är att att du får rätt bräda för din kroppsvikt, samt att du väljer en bräda anpassad för hur du vill använda den.


Läs mer & kontakta oss

TILLBEHÖR

Precis som för många andra sporter finns det en uppsjö med tillbehör till din kajak de flesta för att se till att du är säker på vattnet och är essentiella om du ska göra längre turer. Forspaddlare har lite färre tillbehör då du har begränsat med plats och packutrymmen. Några av de vanligaste tillbehören till havskajak länspump, säkerhetslina för paddel, paddelflottör, kastlina/bogseringslina, kniv, lampa och drybags, vagn m.m.


Läs mer & kontakta oss