Lottas bak form

Mjölpåsar på golvet, surdegsslattar i hinkar, aprikoser i kartonger. Plåtar ska ut ur och in i ugnen, kunder köar, tidtagaruret piper och degblandaren bearbetar en rågdeg inför morgondagen. Det är full fart i bageriet på Tjörn, och mitt i kaoset visar Lotta Kristensson hur enkelt det är att sätta en surdeg, som man sedan använder i stället för jäst. Hon häller två deciliter stenmalet rågmjöl och två deciliter vatten i en liten hink och blandar.
– Det är allt som behövs. Mjölet jag använder är så bra och sommarvärmen snabbar på processen, så det här kommer vara i gång redan i morgon, säger hon.

Jag är en självlärd bagare som älskar att baka bröd, utan fett eller massa socker/sirap i degen. Bakar med kravmärkta ekologiska ingredienser, jag bakar helst grova bröd med fullkornsmjöl men skall väl försöka göra lite ljusare bröd med och självklart med surdeg som grund. Det viktiga för mej är att göra allt från grunden och inte ta några genvägar, det får gärna ta tid, mina bröd får för det mesta jäsa i minst 24-48 timmar så aromen blir så bra som möjligt (och jag får sova nån timme längre).

Jag är en självlärd bagare som älskar att baka bröd, utan fett eller massa socker/sirap i degen. Bakar med kravmärkta ekologiska ingredienser, jag bakar helst grova bröd med fullkornsmjöl men skall väl försöka göra lite ljusare bröd med och självklart med surdeg som grund. Det viktiga för mej är att göra allt från grunden och inte ta några genvägar, det får gärna ta tid, mina bröd får för det mesta jäsa i minst 24-48 timmar så aromen blir så bra som möjligt (och jag får sova nån timme längre).

https://www.lottasbakoform.se