SUP = Stand up paddleboard

Allt du behöver veta om SUP paddling !

Stand Up Paddling kan vid första anblicken uppfattas som en något udda sportaktivitet. Men under din första paddling får du mängder av positiva intryck och för många blir denna aktivitet snabbt beroendeframkallande. Anledningarna till att sporten växer i popularitet är många och de positiva aspekterna är bl a följande.

  • Enkel aktivitet för alla.
  • Kombinationsträning. 
  • Förbättring av balans, koordination, rörlighet & hälsa. 
  • Minimal risk för skador/överansträngning. 
  • Social aktivitet & avslappnande aktivitet. 
  • Enkelt att förvara och transportera
Hyra

På Kajaktiv Tjörn hyr du brädan en heldag, du kommer hit under förmiddagen och har brädan fram till kl 17.00. Efter lite tips och trix på hur man gör kan du sedan ge dig ut bland bohusläns kobbar och skär. Vill du hellre ta med dig brädan i bilen och ge dig av till din favoritstrand, rullar du ihop brädan packar in den i ryggsäcken och pumpar upp den på stranden när du är framme. Vi har brädor fr Red Paddle som passar alla oavsett om du är nybörjare eller proffs.

boka brädan här

 

 

Gå kurs

Vi guidar er och lär er grunderna i förhoppning att ni ska få en bra start på ett livslångt intresse.
Instruktioner kommer att ges på engelska och svenska. Om du har några frågor, tveka inte att ringa!
Vi ses! ☺

ERFARENHET
Ingen tidigare erfarenhet behövs. Ett krav är att man ska kunna simma minst 200 meter.

VAD INGÅR
Paddleboard & paddel
Leash
Våtdräkt
Guide
VAD BESTÅR KURSEN AV
Teori & säkerhetsgenomgång
Väder & vindkunskap
Bära, sjösätta och stiga i- och på SUP
Paddling & grundläggande paddelteknik & manövrering
Wet-exit (ramla i och ta dig upp på brädan). Med en instruktör vid din sida!

TIDSÅTGÅNG

3 timmar kurs + hyra resten av dagen   (12-15)

boka kurs här

 

Köpa SUP

Vi har ett stort urval av SUP brädor från  Red Paddle

Oavsett om du är nybörjare eller har börjat utveckla ditt paddlande så finns brädan för dig. du hittar vårt utbud här  kajaktivtjorn.se/butik/sup/

Alla brädor som vi säljer är uppblåsbara och extremt styva och stryktåliga, se vår film för lite mer info Infofilm om Red paddle

Uppblåsbara brädor har blivit den mest populära konstruktionen på den europeiska marknaden tack vare möjligheten att rulla ihop dem och enkelt kunna packa ner den i en ryggsäck. Det innebär att du lätt kan ta med den i bilen, på bussen eller flyget. Brädorna är stöttåliga och väldigt robusta. Det är inga problem att krocka mot stenar eller tappa brädan i marken.

I direkt anslutning till vår butik i Bleket ligger havet. Här kan du provpaddla alla SUP-brädor i vårt sortiment. När du besöker oss i butiken, lyssnar vi på vad du söker för typ av SUP och hjälper dig att välja ut ett par modeller att prova på vattnet. Vi går ner till bryggan och du testar själv. Vi strävar efter att kunna ge dig som vill provpaddla tid och guida dig till rätt köp. Därför är det en bra idé att ringa först och meddela att du kommer, eftersom trycket under högsäsong kan vara stort. Du får låna paddel, flytväst och leash från oss, men ta gärna med dig ombyte och handduk.

Stora kvalitetsskillander mellan lågprisbrädor och premium kvalitet

Som med det mesta finns det stora kvalitetsskillnader mellan uppblåsbara brädor. Lågprisbrädor kan se bra ut vid första anblick, men de klarar inte att hålla det höga tryck som krävs för att göra en bräda riktigt styv. En bra bräda bör klara av ett tryck av minst 20 psi. Red Paddle har 25 psi.. Billiga brädor brukar få en bananform när man står på dem i vattnet och blir därför tunga att paddla framåt, då de “plogar” genom vattnet istället för att glida på ytan. Redpaddle löser det här med en pump som klarar att leverera extra högt tryck, en bräda som klarar trycket sam två skenor som träs in i kanaler på brädans väggar, i mitten där paddlaren står.

Att tänka på när du väljer SUP

När du ska välja en SUP som passar dig är det ett par saker du behöver ta hänsyn till. Viktigast är att att du får rätt bräda för din kroppsvikt, samt att du väljer en bräda anpassad för hur du vill använda den.  Kom ihåg att om du behöver personlig guidning i ditt val så finns vi ett telefonsamtal bort.

supbrädor från redpaddle