Hyr kajak och SUP: info@kajaktivtjorn.se

Köp kajak och SUP på västkusten – Butik på Tjörn

SUP-paddling på västkusten

Stand Up Paddling kan vid första anblicken uppfattas som en något udda sportaktivitet. Men under din första paddling får du mängder av positiva intryck och för många blir denna aktivitet snabbt beroendeframkallande. Anledningarna till att sporten växer i popularitet är många och de positiva aspekterna är bl a följande.

  • Enkel aktivitet för alla.
  • Kombinationsträning. 
  • Förbättring av balans, koordination, rörlighet & hälsa. 
  • Minimal risk för skador/överansträngning. 
  • Social aktivitet & avslappnande aktivitet. 
  • Enkelt att förvara och transportera

Uthyrning

På Kajaktiv Tjörn hyr du brädan en hel dag, du kommer hit på morgonen och har brädan till kl 17. Efter lite tips och trix om hur man gör kan man sedan ge sig ut bland Bohusläns kobbar och skär. Om du hellre vill ta med dig brädan i bilen och åka iväg till din favoritstrand, rullar du upp brädan och packar in den i ryggsäcken och pumpar upp den på stranden när du kommer. Vi har brädor frånr Red Paddle som passar alla oavsett om du är nybörjare eller proffs.

Boka din bräda


Kurs

Vi guidar dig och lär dig grunderna i hopp om att du ska få en bra start på ett livslångt intresse.
Instruktioner kommer att ges på engelska och svenska. Om du har några frågor, tveka inte att ringa!
Vi ses! ☺

 

ERFARENHET
Ingen tidigare erfarenhet behövs. Ett krav är att kunna simma minst 200 meter.

VAD INGÅR
Paddleboard & Paddel
leash
Våtdräkt
Guide
Vad består kursen av
Teori & säkerhet
Kunskap om väder och vind
Bär, sjösätt och stig upp i och på sup
Paddling & grundläggande paddelteknik & drift
Wet-Exit (fall in och gå upp på brädan). Med en instruktör vid din sida!

Tid som krävs

2 timmars kurs + (15-17)

Boka kurs


Köp SUP

Vi har ett stort urval av SUP-brädor från Red Paddle

Oavsett om du är nybörjare eller har börjat utveckla din paddling så är brädan för dig. Du hittar vårt utbud här kajaktjorn.se/butik/sup/

Alla brädor vi säljer är uppblåsbara och extremt styva och tåliga, se vår film för lite mer info infofilm om Red Paddle

Uppblåsbara brädor har blivit den mest populära konstruktionen på den europeiska marknaden tack vare möjligheten att rulla ihop dem och enkelt packa upp dem i en ryggsäck. Det gör att du enkelt kan ta med den i bilen, på bussen eller flyget. Brädorna är stöttåliga och mycket robusta. Det är inga problem att krocka mot stenar eller tappa brädan i marken.

I direkt anslutning till vår butik i Bleken ligger havet. Här kan du prova alla SUP-brädor i vårt sortiment. När du besöker oss i butiken lyssnar vi på vad du letar efter för typen av SUP och hjälper dig att välja ett par modeller för att prova vattnet. Vi går ner till kajen och du testar dig själv. Vi strävar efter att kunna ge dig som vill prova på tid och guida dig till rätt köp. Därför är det bra att ringa först och meddela att du kommer, då trycket under högsäsong kan vara stort. Du får låna paddel, flytväst och koppel av oss, men ta gärna med ombyte och handduk.

Stora kvalitetsskillnader mellan lågprisbrädor och premiumkvalitet

Som med det mesta är det stora kvalitetsskillnader mellan uppblåsbara brädor. Lågprisbrädor kan se bra ut vid första anblicken, men de klarar inte av att hålla det höga tryck som krävs för att göra en bräda riktigt styv. En bra bräda ska klara ett tryck på minst 20 psi. Red Paddle har 25 psi.. Billiga brädor får oftast en bananform när de står på dem i vattnet och blir därför tunga att paddla fram, då de ”plöjer” genom vattnet istället för att glida på ytan. Redpaddle löser detta med en pump som klarar av att leverera extra högt tryck, en bräda som tål trycket Sam två skenor som kastas in i kanaler på brädans väggar, i mitten där paddeln står.

Att tänka på när man väljer SUP

När du ska välja en SUP som passar dig är det några saker du måste ta hänsyn till. Viktigast av allt är att du får rätt bräda för din kroppsvikt, och att du väljer en bräda anpassad för hur du vill använda den. Kom ihåg att om du behöver personlig vägledning i ditt val så finns vi ett telefonsamtal bort.