Hyr kajak och SUP: info@kajaktivtjorn.se

Köp kajak och SUP på västkusten – Butik på Tjörn

Paddla kajak på Västkusten

En nära naturen upplevelse

Att paddla kajak är att vara en del av havet & naturen. Att ljudlöst ta sig fram mellan kobbar & skär, genom smala sund, att känna lukten av tång och smaken av salt, det är livet i en kajak.

Hyr kajak

Att hyra kajak på västkusten är underbart. Hitta din egen vik kring någon av de tusen öar den Bohuslänska kusten har att erbjuda.

Hyr kajak

Kajakkurser

Börja med att gå en kurs hos oss. För dig som inte har paddlat kajak/SUP tidigare, men vill få en bra start på ett livslångt intresse.

Kajak kurser

Guidade kajakturer

En guidad dagstur bland Bohusläns kobbar & skär är en oförglömlig upplevelse med fågelliv, havets sälta och fika på en liten ö.

Guidade turer

Webbshop

Besök vår webbshop. Beställ och få det hemskickat. Ett urval av sortimentet finns i vår butik i Bleket. Maila eller ring oss för info.

Webbshop

Vår – Vinterpaddling på västkusten !

Kom och utforska den bohuslänska kusten när den är som lugnast och mest rogivande. Upplev en dag på havet på vår/vintern som du annars inte hade haft möjlighet att få se . Det är inga båtar ute till havs och så vi har fåglar och natur alldeles för oss själva.

Vi tillhandahåller all utrustning ni behöver för att känna er trygga och varma. Vi prioriterar alltid säkerheten och våra guider har mycket stor vana av tidig säsongspaddling.

Vi möts upp vid vårt kajakcenter i Bleket där vi har en kort genomgång innan vi tar på oss och bär ner kajaker och utrustning.

För att boka så går ni in på vår bokning högst upp på hemsidan och väljer vår/vinterpaddling.

Förslag på paddlingsrutter !

Här hittar ni olika förslag på paddlingsvägar när ni hyr hos oss. Vissa förslag kräver lugnt väder då dom går över öppet hav utan skydd från öar och skärgård. Vårt motto är att säkerheten alltid går först ”better safe then sorry”.

Paddlingsrutter

Stand up paddleboard

SUP på havet är en fantastisk aktivitet där du har skoj och umgås med kompisar och familj  allt inramat av en vacker natur i bohusläns skärgård. Om du vill hyra, gå en kurs eller köpa en SUP så är vi där för att hjälpa dig.

SUP

Sea kayaking adventure in Sweden

På sin resa genom Norden gästar The Guardians resande journalist Kevin Rushby Bohuslän och Tjörn. I Artikeln kan du läsa om hans fantastiska dagar i skärgården runt Tjörn tillsammans med sin son Niall.

Artikeln

Kajaktiv Tjörn - för ett aktivt kajakliv

Kvalitet & service

Att kunna erbjuda våra gäster en naturupplevelse som är unik, att paddla kajak i bohusläns vackra skärgård tillsammans med familj och vänner är svårslaget. Vi som jobbar på kajakcentret är verkligen hängivna vårt arbete. Vi strävar efter att bidra till dina naturupplevelser på bästa sätt. Det är vår mission – att erbjuda upplevelser och produkter som ger dig minnen för livet och kajaker/SUP att lita på, du förtjänar att få ut det mesta av din värdefulla tid på vattnet.

Om oss

Kajaktiv AB grundades 1995 av aktiva paddlare i Dalarna vid Västerdalälven. Kajakcentret på Tjörn öppnades 18 år senare 2013 då vi insåg att det fanns ett behov av att kunna erbjuda våra gäster ett kajakcenter med ett av världens bästa paddlingsvatten vid vår brygga. Er upplevelse, glädje och säkerhet är ledord som genomsyrar vår verksamhet hela vägen. Oavsett om ni köper en kajak eller en guidad tur så är vår strävan att ge service och upplevelser med ett leende. Välkommen till vårt kajakcenter på Tjörn!

Ren & hållbar Skärgård

Vårt kajakcenter har som ambition att göra så lite avtryck i naturen och bidra till en hållbar verksamhet och en kust fri från nedskräpning och plast. Vi hanterar allt avfall som gästerna tar med sig hem fr kajakturen i våra återvinningskärl. Några gånger per säsong paddlar personalen ut i skärgården och samlar in plast och skräp som flyter iland på öar och i vikar. Alla våra kajaker i hyrflottan har en livslängd på 25-30 år, därefter återvinns plasten och går tillbaka i kretsloppet och blir till nya kajaker.